Cornelis (Cees) Koenen

Cees Koenen werd in 2016 gevraagd om zich te verdiepen in een Historisch plaatje van Rotterdam. Als rasechte Rotterdammer nam hij deze uitdaging aan en ging in gesprek met de overheid inclusief  een aantal sponsoren om de haalbaarheid te onderzoeken. In de praktijk bleek dit een behoorlijke factoor arbeid, alhoewel er een politiek draagvlak was / is,  de ambtelijke medewerking nagenoeg nihil. Als ervaren ondernemer liet hij zich desondanks niet  weerhouden om toch door te gaan. Inmiddels hebben we  door het doorzettingsvermogen van een aantal sympathisanten de activiteiten weer opgenomen en verwachte we binnen niet al te lange tijd tot een positief resultaat te komen.

Voorzitter

 Secretaris

A. Ferdinand Scheurwater

Al jaren is Fred Scheurwater een bevlogenen op het gebied van het bewaren van historisch goed. Met name heeft hij een diepe kennis van de periode '36 > '46  gespecialiseerd op de bevrijding van onze  Zuidelijke gebieden door de Amerikaanse lucht landings-divisies 82e en het 101e.
Zijn grote drive is het ontwikkelen van een educatief belevingspark "Second World Ware Two" onder de naam Delware Park
(Do learn war education Park)

Penningmeester

Oscar Stok

Oscar is sinds 2013 met een verdiend pesioen als Bankmedewerker, maar is nog immer actief in het dagelijks leven. Als vrijwilliger is hij steum en toeverlaat voor organisaties.
Ook zijn passie als re-enector steekt hij niet onder stoelen en banken, Oscar is regelmatig in binnen en buitenland te zien als Aalmoezenier bij bijeenkomsten en festiviteiten die met WWII te maken hebben.
Hij vindt het belangrijk dat monumentale panden, kerken en bedrijfspanden behouden blijven. Hij ziet daarin voorbeelden in het van Nellepand in Rotterdam en de Philps Fabrieken in Eindhoven.

Team Pander Postjager

Het Start productieteam voor de Bioscoopfilm over het grote avontuur van de Pander Postjager en haar bemanning.
Met Petra d Beij van MediaMol BV, Ate de Jong Regiseur en Bert de Jong Art directeur Sgt. Wilco.
Op naar een mooi resultaat.

learn more